Anisbröd

Milda, www.milda.se
fre, 2010-05-28 12:49

Receptet ger

24
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1/2 dl Milda flytande margarin, (eller 50 g Milda i folie)
  • 1 ½ tsk salt
  • 3 tsk knorr anisfrön, stötta
  • 13 dl vetemjöl special, (800 g)
  • vatten till pensling

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • anisfrön, hela

Gör så här

  1. 1. Rör ut jästen i 37°C varmt vatten. Tillsätt i margarin, salt, anis och vetemjöl, lite taget. Knåda degen smidig. Låt degen jäsa ca 30 minuter övertäckt.

    2. Sätt ugnen på 200°C. Dela degen i 6 delar. Forma till bollar som kavlas ut med lätt hand till tjocka rundlar, ca 1 cm tjocka. Lägg bröden på bakplåtspapper klädd plåt. Platta till dem lite med handen. Skär ett kryss i mitten med en vass kniv halvvägs genom degen. Låt bröden jäsa ca 20 minuter under bakduk.

    3. Pensla dem med vatten och strö på anisfrön. Grädda bröden i mitten av ugnen ca 25 minuter.

     

Det var ett intressant recept

Det var ett intressant recept skall kanske prova det.

E.K.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.