Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Bananrutor med kokosglasyr
Härligt saftiga bananrutor med exotisk nektar i glasyren. Brukar göra dubbel sats av smeten och grädda i den stora långpannan, dvs standarlångpannan som brukar ingå i ugnen.
Räcker till 20 st
Räcker till...
20 st
Recepttyp
Mjuka kakor
Banankaka
Tema
Barnkalas
Ingredienser
Så gör du
- 150 gram smör
- 3 st ägg
- 2 1/2 dl socker
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl mjölk
- 2 st mosade bananer
Glasyr
- 3 dl florsocker
- 3 1/2 msk koncentrerad exotisk nektar
- kokosflingor
Smält smöret och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten.
Tillsätt smör och mjölk och mosad banan.
Häll smeten i en smord form, jag brukar bröa den med kokos istället för ströbröd, blir mycket godare.
Grädda i 175 grader, 30-35 minuter.
Låt kallna. Rör ihop florsocker och nektar.
Bred glasyren över kakan och strö på kokos. Låt stelna och skär i rutor.