Filkaka

hera
sön, 2010-06-27 17:20

En jättegod och jätteenkel mjuk kaka med smuldegstäcke

Receptet ger

1
st
Filkaka

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 dl filmjölk
  • 3 st ägg
  • 250 g margarin rumsvarmt
  • dl vetemjöl
  • dl socker
  • 5 tsk bakpulver
  • vaniljsocker

Gör så här

  1. Gör en smuldeg av margarinet, vetemjölet, sockret och bakpulvret.

    Tag undan ca. 2-3 dl av smuldegen och blanda resterande med filmjölken och äggen.

    Smöra och bröa en form och töm i smeten. Strö därefter över smuldegen.

    Grädda i 200 grader i 25 minuter.

    Låt kakan svalna och sikta över vaniljsocker.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.