Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Havrebullar
Saftiga frallor med havregryn i.
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 16 st
Räcker till...
16 st
Ingredienser
Så gör du
- 5 dl ljummet vatten
- 50 g jäst
- 3 msk olja
- 1 msk sirap
- 3 dl havregryn
- 1,5 tsk salt
- 10 dl vetemjöl cirka 10 dl, tillsätt inte allt på en gång, utan känn dig för.
Värm degvätskan fingervarm.
Lös upp jästen i lite av degvätskan.
Tillsätt salt, sirap och olja och resten av degväskan.
Rör ner havregryn.
Arbeta ner vetemjöl till lagom konsistens.
Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Baka ut på mjölat bakbord till ca 16 runda bullar. (antalet beror lite på hur stora man gör dem)
Lägg på plåt med bakplåtspapper, låt jäsa under bakduk 30 minuter.
Pensla med vatten, strö på lite havregryn.
Grädda mitt i ugnen 225°, ca 10-12 minuter.