Jordgubbspaj med vaniljmousse

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2011-05-17 10:18

Receptet ger

1
paj

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 0,75 dl socker
  • 1 tsk Dr. Oetker äkta vaniljsocker
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 äggula
  • 100 g mörk choklad
  • 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Vanilj
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 5 dl (250 g) färska jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda vetemjöl, socker och vaniljsocker, Smula ner smöret. Tillsätt äggula och knåda samman degen till en rulle. Packa in den i plastfolie och låt ligga minst 30 min i kylskåp.

  2. Kavla ut degen på mjölat bakbord och lägg den i en tårtform, 24 cm i diameter.

  3. Grädda pajformen i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Hacka under tiden chokladen och strö sedan ut den på den varma pajbotten. Pensla ut den smälta chokladen i ett tunnt lager över botten. Låt svalna. 

  4. Gör tårtmoussen enligt anvisningar på förpackningen. Bred ut moussen över pajen och dekorera med skivade jordgubbar. Strö eventuellt lite florsocker över jordgubbarna beroende på hur söta de är.

den var ju jätte god tack för

den var ju jätte god tack för receptet

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.