Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Klassiska tekakor
Härligt mjuka tekakor som är så goda med lite smör, ost och apelsinmarmelad
Räcker till 20 st
Räcker till...
20 st
Ingredienser
Så gör du
- 5 dl mjölk
- 50 gram jäst
- 100 gram socker
- 100 gram margarin
- 10 gram salt
- 14-15 dl vetemjöl
Smält margarinet och häll på mjölken. Värm till 37 grader. Lös jästen i vätskan.
Blanda i resten av ingredienserna och blanda till en lagom fast deg. Låt jäsa i bunken i 30 minuter.
Ta upp på bakbord och baka ut till 20 tekakor, nagga och lägg på plåt. Låt jäsa under bakduk i 60 minuter.
Grädda i 225 grader i 8-10 minuter. Låt svalna på bakgaller under bakduk.