Mormors bullar

ninna
tis, 2010-06-01 08:52

Det här receptet på bullar har jag fått av min mormor. De är garanterat inte kalorifattiga, men det är ju inte därför man bakar bullar heller!

Receptet ger

36
st.

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 50 g jäst
  • 200 g smör
  • 4 dl röd mjölk
  • 1 dl socker el. vit baksirap
  • 1 krm salt
  • 1 krm Hjorthornssalt
  • 1,2 l mjöl
  • 1 Uppvispat ägg till pensling
  • rumsvarmt smör till utbak
  • strösocker till utbak
  • mald kanel
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke.

  2. Smält smöret i en kastrull. När smöret smält, häll i mjölken och värm tills blandningen är 37 grader (fingervarm).

  3. Häll degvätskan över jästen och rör tills all jäst löst sig. Tillsätt salt, hjorthornssalt och socker/baksirap och rör tills det löser sig.

  4. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta degen väl. Helst med maskin. Spara lite mjöl till utbaket. Arbeta degen tills den släpper någorlunda ifrån kanterna och känns smidig. Degen ska bli ganska lös.

  5. Täck bunken med en handduk och låt degen jäsa till dubbel storlek (ca 45 minuter).

  6. Vält ut degen på ett mjölat bakbord och knåda degen smidig. Dela degen i två delar och kavla ut vardera delen till kvadrater. Bre rikligt med rumsvarmt smör på kvadraten, strö över rikligt med socker och kanel.

  7. Rulla ihop längs med långsidan och skär i lagom stora delar. Låt jäsa på plåt i 30 minuter. Pensla bullarna med det uppvispade ägget och strö över generöst med pärlsocker. Grädda bullarna i 275 grader i mitten av ugnen 5 - 10 minuter.

de är bästa recptet och

de är bästa recptet och väldig god bullar

dom smaka toppen

dom smaka toppen

det smakar okej.... men min

det smakar okej....
men min farfars bullar är så mycket godare.

nice

nice

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.