Napoleonbakelser

Dr. Oetker, www.oetker.se
tors, 2011-04-21 08:31

En förenklad och mycket god variant på denna klassiska bakelse.

Receptet ger

8
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 rulle smördeg
  • 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 125 g hallon alternativt 1 dl hallonsylt
  • 1/2 dl florsocker

Rubrik

  • Glasyr:

Ingrediens

  • 2 dl florsocker
  • 1 1/2 dl hallonsaft eller vatten
  • färska hallon eller andra bär till dekoration

Gör så här

  1. Dela smördegen i 16 lika stora delar. Lägg dem med mellanrum på en plåt. Nagga med en gaffel och grädda dem i 225 grader i ca 12 minuter. Låt svalna på galler.

  2. Gör tårtmoussen enligt anvisningarna på förpackningen.

  3. Mosa samman hallon med florsocker. Fördela mosade hallon eller sylten på hälften av kakorna. Lägg tårtmoussen över hallonen. Täck med resten av kakorna.

  4. Blanda florsocker med hallonsaft eller vatten. Hallonsaft ger en rosa glasyr. Bred glasyren på bakelserna och dekorera med hallon eller andra bär.

Tack för upplysningen! Nu har

Tack för upplysningen! Nu har vi ändrat så det står "lika stora delar".
Lycka till med ditt bak!

16 OLIKA stora delar.....??

16 OLIKA stora delar.....??

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.