Pitabröd

olivia
sön, 2010-06-27 20:12

perfekt att frysa in. Goda att fylla.

Receptet ger

20
st
stora pitabröd

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 8 dl vatten
  • 1 pkt jäst
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk salt
  • 2 liter vetemjöl

Gör så här

  1. Blanda vatten, jäst, olivolja och salt i en bunke.

    Tillsätt vetemjöl och arbeta till degen blir seg och blank och släpper bunkens kanter.

     Låt jäsa ca 30 min.

    Tag upp degen på ett mjölat bakbord och forma till en rulle, dela den i 20 delar och forma varje del till en centimetertjocka runda kakor.

    Låt jäsa under handduk på en plåt ca 20 minuter. 

    Sätt på ugnen på 275 grader.

    Vänd på bröden och grädda dem i den varma ugnen i ca 6-7 minuter.

    Låt bröden svalna på galler under en handduk.

Jätte bra recept.Enkelt o

Jätte bra recept.Enkelt o gott.

underbar bröd.

underbar bröd.

va då vända på brödet när det

va då vända på brödet när det har jäst eller när det vart i ungnen?

jag vände på brödet innan

jag vände på brödet innan gräddnig.Har väl med luften i brödet att göra.Pita ska ju vara det.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.