Saftiga kanelbullar

Marika
mån, 2010-06-07 09:23

Mina saftiga kanelbullar. Bakar med kesella och sirap för att få extra saftiga bullar.

Mandelmassan är en favorit, lite extra lyxiga bullar.

Receptet ger

50
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 50 g jäst för söta degar
  • 150 g smält smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 250 g Kesella 10%
  • 1 dl ljus sirap Istället för strösocker
  • 2 krm salt
  • 2 tsk malen kardemumma
  • ca14 dl vetemjöl

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • smör
  • kanel & socker
  • mandelmassa ca 200g

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • 1 st Uppvispat ägg till pensling
  • pärlsocker eller mandelspån Eller båda!

Gör så här

  1. Smält smöret och häll i mjölken och låt svalna eller eventuellt värm upp till  lite över 37grader då kesellan senare kommer svalka degvätskan..
    Smula ner jästen och rör tills den löst sig med degvätskan. Tillsätt Kesellan.

    Blanda de övriga ingridienserna (dock inte allt mjöl, jag brukar börja med ca 12dl) och tillsätt degvätskan.

    Arbeta till en smidig deg.

    Låt jäsa under bakduk i 30minuter.

    Dela degen i två och kavala ut. Bred på smör, strö över kanel, socker och till sist riv över mandelmassa. Rulla ihop och skär i ca 1,5-2cm tjocka skivor.  Lägg i bullformar. Låt jäsa ytterligare i 30minuter.

    Vispa upp ett ägg och pensla bullarna. Strö på pärlsocker eller mandelspån.

    Grädda i ugn 225grader tills gyllene ca 10-13 minuter.

Toppen goda! Har i 200 g smör

Toppen goda! Har i 200 g smör och socker saftiga som bara den då. Jag har jobbat som bagare och jästen jäser å löser upp sig i kallt också :)

Men vilket underbart recept!!

Men vilket underbart recept!! Jag har aldrig lyckats bra med mina bullar.. vet inte varför lol Så hittade jag hit och provade det här receptet.. Trots ett MASSIVT misstag (hällde i 5 dl!!!! mjölk i stället för 2.5) så blev bullarna perfekta! Tack snälla snälla Marika för att du delade med dig av detta :) Det här ska jag göra oftare nu kan jag lova - min man tackar dig också ;) haha

Toppengoda bullar som är

Toppengoda bullar som är enkla att göra!

Tänkte göra bullar efter det

Tänkte göra bullar efter det här receptet imorgon. För att inte misslyckas som flera verkar ha gjort. När ska jag ha i kesellan? Tacksam för svar!

Toppen fina bullar! Enkla att

Toppen fina bullar! Enkla att göra ☺

Hej. Om jästen jäser eller

Hej. Om jästen jäser eller inte har inget med receptet att göra. Om jästen inte jäser så är mjölk och margarinet antingen för varmt eller för kallt. Jag lägger i kesellan på en gång efter att jästen är i och jäsningen funkar varje gång bullarna blir hur stora som helst. Dock har jag i 4 dl mjölk...cl

Jag bara älskar detta recept!

Jag bara älskar detta recept! Använder alltid det när jag gör kanelbullar, dom blir så goda! Ni som inte lyckas måste nog missa något i receptet, jag har aldrig misslyckats..

Min deg jäste inte heller och

Min deg jäste inte heller och degen blev både torr och stenhård men när jag knådat den förhand ca 20 min så lyckades jag rädda upp den skapligt. Jag valde bort mandelmassan och hade rivna äpplen i stället.
Borde ju också läst mer noga om att kesellan skulle bli varm/ljummen men detta var mitt första bak med kesella så jag har lite att lära. Bullarna ska ges bort som julklappar till de som har allt, det kommer säkert uppskattas!

Men åhhh! Trots att jag läste

Men åhhh! Trots att jag läste alla kommentarerna och värmt upp kesellan ihop med det andra till 37 grader jäste inte degen alls! Bortkastat med all tid och ingredienser! Synd att detta receptet hamnade högst upp när man söker på saftiga kanelbullar för det är de verkligen inte. Till de som lyckades är väl bara till att gratulera men jag följde bara receptet tyvärr.

Degen blev stenhård och går

Degen blev stenhård och går inte göra nånting med alls

Blev riktigt goda!

Blev riktigt goda!

Riktigt underbara bullar :)

Riktigt underbara bullar :) tusen tack.fōr receptet.

Hej! Hur mycket socker och

Hej!
Hur mycket socker och kanel ska det vara till fyllningen?

1 dl socker och 100gr smör

1 dl socker och 100gr smör och 2 tsk kanel lycka till

Fina bullar blir det!

Fina bullar blir det!

Perfekta!!!!!

Perfekta!!!!!

Jag borde läst kommentarerna

Jag borde läst kommentarerna innan jag började.. :/ min deg jäser inte heller, och nu förstår jag ju att kesellan måste i och värmas upp med den övriga vätskan innan jästen smulas i..

Jag brukar alltid blanda smör

Jag brukar alltid blanda smör som stått i rumstemperatur ett tag, med socker kanel och mandelmassa till en mjuk gegga. Sedan brer jag på det på den utkavlade degen.

Jättebra recept! Stora och

Jättebra recept! Stora och saftiga bullar blev resultatet! Ett stort tack

Jätte goda bullar, alla

Jätte goda bullar, alla bullar ca 48st gick åt på 3-4dagar, så inom loppet av 2veckor gör jag en ny sats, jag smälter smöret,värmer upp mjölken ihop med smöret och har i kesellan, fortfarande håller det varmt och sen åker jästen i .. stora saftiga bullar bli resultatet!

Har bakat i många år o tänkte

Har bakat i många år o tänkte prova receptet men blev besviken. Smälte smör o hällde i mjölken, värmde o smulade i jästen men när jag sen tillsatte kesellan så blev ju spadet kallt ? Och då kan ju inte degen jäsa ? Nu har degen jäst i 45 min. Samma volum ??

Har precis bakat dessa

Har precis bakat dessa kanelbullar. Dem bästa och godaste jag gjort någonsin. Luftiga och saftiga! Tack!

Det står att det ska vara

Det står att det ska vara ljus sirap men menar du då vit sirap eller vanlig ljus?

Måste vara bland det sämsta

Måste vara bland det sämsta recepten jag gjort. inte pågrund av smaken utan hur den tillagas. Att smälta smöret och sedan tillsätta mjölk för att invänta att de ska bli 37grader, detta finns inte så mjölken gör smöret kallt direkt, som gör att det klumpar sig. Därför blev det fel med jästen så nu jäser inte degen. Duktigt besviken när man verkligen såg fram emot bullar..

Menar du att du hällde i

Menar du att du hällde i mjölken i det smälta smöret och upptäckte att det blev för kallt, men smulade i jästen ändå och trodde att det skulle jäsa? :-/

Om man vill ha socker

Om man vill ha socker istället. Samma mängd?

De bästa kanelsnäckor ever.

De bästa kanelsnäckor ever. Med 250g smör, 200 g mandelmassa i fyllning så blev de super =)

Kul att du gillar dem. Håll

Kul att du gillar dem. Håll utkik kommer snart lägga in ett ännu bättre recept!

Mycket brasaftiga kanelbullar

Mycket brasaftiga kanelbullar smakar perfekt till en droppe saft

Varmluftsugn eller vanlig??

Varmluftsugn eller vanlig??

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.