Släta bullar

cupcakesfluffan
tors, 2010-06-10 15:55

Mumsiga släta kardemummabullar som även passar bra som semlebullar eller varför inte tillsätta saffran och göra lussekatter av det.

Receptet ger

30
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 50 gram jäst
  • 100 gram rumsvarmt smör
  • 5 dl mjölk
  • 250 gram lätt Kesella
  • 1 1/2 dl socker
  • 3 tsk kardemumma
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk salt
  • c:a 17 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37 grader och häll detta över jästen. Rör om så att jästen löser sig.

  2. Tillsätt smör, kesella,socker, vaniljsocker, kardemumma, salt och nästan allt vetemjöl. Arbeta ihop tills degen blir blank och smidig  och släpper från degbunkens kant.

  3. Låt degen jäsa övertäckt  i bunken i 40 minuter

  4. Dela degen i 30 bitar och rulla ut till runda bullat. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa under bakduk i 30-40 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.

  5. Pensla eventuellt bullarna med uppvisat ägg . Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.

Degen verkade bli lättbakad

Degen verkade bli lättbakad och saftig. Smakresultatet får jag först efter besök av barnbarnen.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.