Små ostpajer

Bäckkullens fri...
tis, 2010-11-09 16:09

Passar bra till sommarbuffén men även till en varm höstsoppa.

Receptet ger

25
st
ostpajer

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Deg

Ingrediens

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 100 g smör
  • 1 dl Kesella

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 150 g västerbottenost
  • 100 g gorgonzola
  • 3 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk paprikapulver + ev. salt

Gör så här

  1. Hacka samman mjöl, salt och matfett till en grynig massa. Det går lätt och snabbt i en matberedare. Tillsätt kesella och arbeta ihop till en slät deg. Låt den vila en stund. Kläm ut degen i aluminiumformar av engångstyp.

    Riv hårdosten och skär gorgonzolan i bitar. Lägg en bit gorgonzola i varje form och strö över den rivna osten.

    Så här långt kan du göra i förväg.

  2. Vispa samman ägg, grädde, mjölk, paprikapulver och lite salt. Häll blandningen i formarna. Fyll bara upp till 3/4, annars pyser fyllningen över.

    Grädda mitt i ugnen, 200 grader, i ca 25-30 minuter.

    Bjud pajerna ljumma.

Supergoda

Supergoda

Ska testas, tror att det blir

Ska testas, tror att det blir göttigt ;D

Mycket goda. Rekomenderas!!

Mycket goda. Rekomenderas!!

missa inte!!!

missa inte!!!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.