Solrosbullar med keso

onlythegoodnotes
tis, 2010-05-18 13:10

Det här är ett recept som ger otroligt saftiga frallor med en tydlig solrossmak. De håller sig saftiga länge tack vare keson. Vill man kan man ersätta solrosfröna mot t.ex. linfrö, pumpakärnor eller hackade nötter. Eller baka dem helt naturella.

Receptet ger

24
st
frallor

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 4 dl kallt vatten
  • 1 pkt jäst
  • 2 tsk salt
  • 2 dl keso
  • 10-12 dl vetemjöl
  • 2 dl solroskärnor

Rubrik

  • Till pensling

Ingrediens

  • 1 st uppvispat ägg

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke (gärna assistent) och lös upp den i en del av vattnet

  2. Tillsätt resten av vattnet, keso & salt och börja sedan tillsätta mjölet lite i taget tills du får en smidig, men något kladdig deg

  3. Ha till sist i solrosfrön

  4. Låt assistenten gå ca 5 minuter och arbeta degen ordentligt. Kör du för hand så är det bara att kavla upp ärmarna och knåda allt du har, se det som ett träningspass! ;)

  5. Jäs degen i 60 min under duk, den ska dubblas i storlek

  6. Knåda degen lätt på mjölat bord och forma 24 bullar

  7. Lägg bullarna ganska tätt i en långpanna klädd med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ytterligare 30-45 min

  8. Pensla bullarna med ägg och grädda i 20-25 minuter på 225°

  9. När bullarna har svalnat, bryt isär dem och njut! :)

Dess blir vansinnigt snygga,

Dess blir vansinnigt snygga, goda men kanske framförallt saftiga, jag halverade jästen och lät jäsa betydligt längre

goda, hade inte solroskärnor

goda, hade inte solroskärnor i utan jag la i vetegroddar istället...

De här frallorna måste jag

De här frallorna måste jag prova, ser smaskiga ut och verkar inte så svåra att baka.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.