Bild på Brigadeiros - Brasilianskt julgodis
Brigadeiros är som en blandning mellan chokladboll, vaniljkola och pralin! Receptet hittar du här! Tänk på att använda en tjockbottnad gryta då den kondenserade mjölken lätt bränner vid.

Chokladask med Brigadeiros

Idé och bilder: diysweden.se

Jag gillar när förpackningarna utstrålar lite lyx! sedan gillar jag när man kan spara sina gåvor och återanvända dem på något vis! Dagens pyssel är en vintagemålad träask, som jag fyllt med väldigt gott Brasilianskt godis! Asken är av trä och målad med Chalky Vintage färg, en matt härlig färg. Lägg i dina goda praliner, och du har en fin present till någon speciell!

Så här gör du en chokladask

Material: Träask (den är inte så stor ca 8×15 cm) tag en ask du har hemma, det går att måla en pappask också. Chalky Vintage Look färg, jag använde rosa och vit Stämpel Vivi Gade Design med texten ”A gift for you” Allt material ovan kommer från Creativ Company. Presentband från Lagerhaus, knäckformar från Ica

Verktyg: Pensel

1. Måla utsidan av asken med en färg, och insidan med en annan färg. Jag valde att måla med den rosa färgen på utsidan och den vita på insidan. Egentligen gjorde jag det här färgvalet, för att Brigadeiros bollarna var strösslade med rosa socker. Välj gärna den färgkombinationen som passar dina praliner, så förstärker det ”lyxkänslan”. Den vita insidan gör att pralinerna syns bättre.

2. Måla två gånger för att askens träfärg ska täckas bra.

3. Tag nu en fin stämpel och stämpla på asken. Jag hittade den fina trästämpeln hos Creativ Company, tyckte att den hade ett passande budskap!

4. Lägg i dina praliner, sätt ett fint band runt asken. Klart!

Tillbaka till Baka en present