Gyllene saffran

En av de smaker som vi förknippar starkt med jul är saffran, den gyllene kryddan som är en viktig ingrediens i klassikern lussekatt. Men saffran kan användas till så mycket mer. Låt saffran sätta guldkant på dina bakverk i vinter. Inte minst till lussekatter till Lucia. Här har vi samlat några favoriter.

Bild på Saffranscookies med vit choklad

Saffranscookies med vit choklad

Upplagt av: Homemadefika
Svårighetsgrad
2
Lätt
Betyg
5
0
Detta recept har ännu inga kommentarer

Bild på Lussebullar med vanilj- och mandelkräm

Lussebullar med vanilj- och mandelkräm

Upplagt av: Alicias kokbok
Svårighetsgrad
2
Lätt
Betyg
5
0
Detta recept har ännu inga kommentarer

Bild på Saffransostkaka med keso, turkisk yoghurt och varma hjortron

Saffransostkaka med keso, turkisk yoghurt och varma hjortron

Upplagt av: Alicias kokbok
Svårighetsgrad
2
Lätt
Betyg
5
0
Detta recept har ännu inga kommentarer

Bild på Glutenfria saffransbullar

Glutenfria saffransbullar

Upplagt av: IdasBakning
Svårighetsgrad
3
Mellan
Betyg
5
0
Detta recept har ännu inga kommentarer

Bild på Paleobollar med smak av saffran

Paleobollar med smak av saffran

Upplagt av: IdasBakning
Svårighetsgrad
2
Lätt
Betyg
5
0
Detta recept har ännu inga kommentarer

Bild på Saffranspannacotta

Saffranspannacotta

Upplagt av: Dr. Oetker
Svårighetsgrad
1
Busenkelt
Betyg
5
0
Detta recept har ännu inga kommentarer

Bild på Lussekatter med kristyr

Lussekatter med kristyr

Upplagt av: Dr. Oetker
Svårighetsgrad
3
Mellan
Betyg
5
0
Detta recept har ännu inga kommentarer

Bild på Saffransbullar med vaniljkräm och kanelsocker

Saffransbullar med vaniljkräm och kanelsocker

Upplagt av: Dr. Oetker
Svårighetsgrad
3
Mellan
Betyg
5
0
Detta recept har ännu inga kommentarer

Bild på Kladdkaka med vit choklad och saffran

Kladdkaka med vit choklad och saffran

Upplagt av: Dr. Oetker
Svårighetsgrad
2
Lätt
Betyg
5
0
Detta recept har ännu inga kommentarer

Bild på Enkla saffransscones

Enkla saffransscones

Upplagt av: Dr. Oetker
Svårighetsgrad
1
Busenkelt
Betyg
5
0
Detta recept har ännu inga kommentarer