Bild på Fruktbröd
Idag delar jag med mig av ett superenkelt recept på ett saftigt fruktbröd. Det här är verkligen ett enkelt nybörjarbröd, och det blir väldigt gott med smör och en skiva stark ost på!

Fruktbröd med handtryckt handduk

Idé och bilder: diysweden.se

Det är en gammal tradition att ge bort ett bröd till någon som precis flyttat till nytt boende! Men det är väl toppen att ta med ett bröd till kräftskivan, till höstens sopp- och grytmiddagar. Tips! gör din goda specialröra och lägg i en burk och skicka med i ”gåbort-presenten”!

Så här trycker du din egna handduk

Material: En kökshandduk, textilfärg (svart), textilpenna (svart), stämplar, akrylblock och skumsvampar. Allt material kommer från Creativ Company, silikonstämplar med de genomskinliga akrylblocken, är verkligen toppen att trycka med! Så snyggt med spetstryck! Men det går väldigt bra att använda ex, potatisstämplar, gummistämplar eller bara måla med pensel som du kanske har hemma.

1. Börja med att tvätta kökshanduken i 60 grader, så att alla kemikalier försvinner, då fäster textilfärgen bra på tyget.

2. Stryk handduken, så att den är slät, då är det lättare att trycka, och resultatet blir bättre.

3. Häll ut lite textilfärg på en papptallrik, lägg handduken på tidningspapper, så att inte underlaget får textilfärg.

4. Sätt fast silikonstämpeln på akrylblocket, inget lim behövs, och stämplarna går att återanvända massa gånger!

5. Dutta på textilfärgen med skumstämpeln på silikonstämpeln. Det ska bara vara ett tunt lager färg, så att det fina spetsmönstret kommer fram.

6. Tryck genast på handduken, det är verkligen toppen att stämplarna är genomskinliga, för man ser precis var på handduken de hamnar!

7. Jag tryckte tre st spetsstämplar på varje kortsida av handduken.

8. Låt färgen torka en stund, sedan är det dags att skriva receptet på handduken. Skriv receptet med textilpenna. Låt torka ett par timmar, tills handduken är helt torr. Läs på beskrivningen, hur just dina textilfärger och pennor ska fixeras. Ofta ska de fixeras genom att stryka på baksidan av tyget med strykjärn i ca 5 min. Då håller handduken bra för tvätt! Jag använde textilfärg från CCHobby och då ska man låta handduken torka helt, sedan sätta stykjärnet på en temperatur för bomull. Därefter kan man ta ett bakplåtspapper och lägga på tygtrycket och stryka på handduken på tygtryckets framsida. Likadant gör man med deras textilpennor.

9. Vira nu ett bakplåtspapper runt ena sidan på fruktbrödet.

10. Linda sedan in brödet i handduken och knyt ett fint band runt brödet om du önskar!

 

Tillbaka till Baka en present (OBS! Länken fungerar inte i appen)