Bild på Geléhjärtan med hallonsmak
Hemgjorda geléhjärtan är såå gott och roligt att baka. De passar perfekt att lägga i egenvikta hjärtaskar. Receptet hittar du här.

Geléhjärtan i hjärtask

Idé och bilder: diysweden.se

Här har jag plockat fram ett recept som jag delat med mig av tidigare, men som är såå  gott och roligt att baka; hemgjorda gelehjärtan! Här har jag vikt en fin ask med hjärtan som lås! Det passade så bra med hjärttemat, gelehjärtan och hjärtask, en perfekt gåva till sin bästa vän, kollega, man, syster eller mamma!

Såhär gör du hjärtasken:

 Material: hjärtaskmall, kartongpapper, lim, sax, linjal (Papper från Panduro), minitårtpapper som jag använde till gelehjärtana.

1-3. Rita av mallen på mönstrat kartongpapper. Klipp efter linjerna, och vik efter de streckade linjerna. Använd ett falsben, en linjal eller naglarna för att vika skarpa kanter på asken.

4-7. Vik upp de fyra mittflikarna, limma fast på insidan av asken.Klipp ett jack nerifrån på det ena hjärtat och uppifrån på det ena hjärtat (klipp efter linjen). Du kan behöva klippa mer när du ska ”låsa” ihop hjärtflikarna.

8-9. Lägg ev. i ett litet tårtpapper eller silkespapper i asken.Fyll asken med godis, en romantisk hälsning eller något annat roligt. Jag valde att inte limma fast sidorna, då jag ville täcka för innehållet, men gör som du önskar.Vik ihop hjärtat som ett lås. Du kan behöva klippa större jack i dina hjärtan.

Klart!

 

Tillbaka till Baka en present (OBS! Länken fungerar inte i appen)