Bild på Spökkakor och fladdermöss
Ett härligt höstlovspyssel att göra kakor med hela familjen! Vilken skaparglädje och fantasi! Jag hoppas att ni fått lite inspiration till att baka kakor med kristyr. Receptet hittar du här!

Halloweenpresent spökkakor

Idé och bilder: diysweden.se

Eftersom det är Halloweentema den här veckan så tänkte jag att det passade bra att göra en kul gåbortpåse med Spökkakor i! Det är enkelt och roligt att vika egna papperspåsar! Kakorna fick faktiskt en liten julkänsla med all kristyr….men det är ju bara ett par månader kvar till Jul! Spökkakorna är härliga chokladkakor, som håller formen väldigt bra vid gräddning! Både påsen och kakorna går att göra i massa fina färger, så det är ett bra presentpyssel tips!

Här har jag valt att göra påsen svart, skurit ut ett fönster i formen av ett spöke. Spökkakor och Fladdermöss i choklad, som dekorerats med vit och lila kristyr. Använd de färger du tycker om! Jag är ju en riktig pastellälskare, så påsen och kakorna kanske blev lite gulliga….inte så Halloweenläskiga precis!

Så här gör du en spökpåse

Material: Svart papper (gärna lite tjockare papper) (Skapamer.se) Vit tuschpenna (Posca penna) (Skapamer.se) Overheadplast, Ett sugrör (Granit) Smalt sidenband (Panduro) kakform spöke (Pepparkaksformar.nu)

Verktyg: limpistol, sax, tejp, håltång

1. Börja med att klippa till en bit svart papper (A4 använde jag).

2. Vik långsidorna emot varandra så att det ser ut som en påse. Låt pappret gå lite omlott och limma ihop med limpistol.

3. Vik upp botten på påsen.

4. Vik ut kanterna i sidorna.

5. Vik ihop i botten.

6. Limma ihop botten.

7. Rita nu av spöken med en vit tuschpenna.

8. Klipp ut spöket, men se till att den vita kanten på spöket syns. Klipp till en bit overheadplast, sätt fast med tejp på insidan av påsen.

9. Klipp till formen på påsens översta kant, eller vik in och limma fast kanten om du vill. Dag att göra handtag på påsen. Jag använde sugrör och sidenband.

10. Gör hål med en håltång i påsen.

11. Klipp sugröret i två delar, stick in en bit sidenband i varje sugrör.

12. Knyt fast handtagen i påsen genom att göra rosetter i varje sida av påsen. Klar att fylla med spökkakor!

 

Tillbaka till Baka en present