Bild på Chokladblomshjärtan
Härliga spröda chokladhjärtan fyllda med nutellafrosting, dekorerade med en fina blommor! Väldigt enkel bakning, som jag tycker ser proffsigt ut, och smakar härligt med nutellafyllningen! Receptet hittar du här.

Kakfat med chokladblomshjärtan

Idé och bilder: diysweden.se

På sommaren blir det extra många besök på loppisar och marknader! Det är så himla kul att samla på sig saker som man sen kan tillverka något kul av! Jag letar aldrig efter några speciella antikfynd på loppisarna, men bara sådant som man kan återanvända, spraya, bygga ihop till något nytt eller bara ge ett extra lyft till inredningen! Det är sådan känsla i gamla saker! Idag har jag pysslat ihop ett sådant här kakfat i tre våningar, men använt gamla silverfat istället för porslin! Baka några vackra kakor eller cupcakes, lägg på fatet och ge bort som present! Det blir garanterat lyckat!

Så här gör du kakfatet

Material: tre silverfat, kakfatspinnar, sidenband till rosett.

Verktyg: borrmaskin, stålborr, penna/maskeringstejp

Tre silverfat (eller nysilver), finns ofta på loppisar för en liten peng. Det fungerar toppen med olika kantmönster, men det är ju snyggt med tre olika storlekar på faten.  Kakfatspinnar finns i de flesta hobbybutiker och webbshoppar med hobbymaterial. Det finns ett företag som är proffs på detta ”kakfateriet” väldigt fin hemsida, kolla där! Jag brukar handla från dem när jag går på mässor. Men den här gången använde jag kakfatspinnar från Panduro (ett reafynd).

1. Börja med att märka ut mitten på varje silverfat, sätt maskeringstejp och rita en prick var du ska borra.

2. Använd en metallborr, borra hål i varje fat.

3. Skruva fast kakpinnarna för hand, klart! Så väldigt enkelt, att jag inte gjort detta tidigare!!!

4. Sätt dit ett fint band i toppen på kakfatet, som matchar dina kakor, för lite extra piff till presenten. Om du vill kan man slå in hela tårtfatet med kakorna i cellofan!

 

Tillbaka till Baka en present (OBS! Länken fungerar inte i appen)