Bild på Pinnbröd

Pinnbröd

hemmamamman
ons, 2015-03-04 17:23

Pinnbröd är gott att grilla på utflykten.  Hålen som blir kan man fylla med smör eller sylt eller flytande honung. Degen görs hemma och tas med i en burk eller plastpåse.

Receptet ger

5
st
pinnbröd

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 1 krm bakpulver

Gör så här

  1. Blanda salt och mjöl i en bunke och späd med vatten till en fast men formbar deg.

  2. Man kan ha i en halv tsk bakpulver också, då blir pinnbröden lite fluffigare.

  3. Packa degen i en burk eller plastpåse.

  4. Leta reda på pinnar att rulla degen runt. Eller gör korvar av degen och stick in pinnen genom korven.

  5. Grilla över öppen eld ca 10 minuter tills alla sidor har fått färg och brödet är genomgräddat.

  6. Goda att äta som dom är eller fyll dom med något gott.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.