Arraksbollar

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2010-02-23 19:34

Egna arraksbollar är mycket enkelt att göra. Och väldigt mycket godare än färdigköpta...

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 3 dl kaksmulor (från sockerkaka eller småkakor)
  • 1/2 tsk Dr. Oetker Arraksarom

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • Dr. Oetker Chocoströssel

Gör så här

  1. Rör matfett, florsocker, vaniljsocker och kakao poröst. 

  2. Tillsätt arraksarom och kaksmulor och rör  tills allt är väl blandat.

  3. Ställ smeten kallt en stund.

  4. Forma massan till runda små bollar. Rulla dem i Chocoströssel.

  5. Lägg bollarna i små bakformar och låt stå kallt en stund i kylen innan servering.

Glutenfritt???? med

Glutenfritt???? med sockerkaka eller kaksmulor.

Tack för ditt påpekande. Vi

Tack för ditt påpekande. Vi har nu korrigerat i receptet. Mvh baka.se

1 pkt sockerkaksmix i stället

1 pkt sockerkaksmix i stället för kaksmulor.

Måste det inte vara äggfritt

Måste det inte vara äggfritt sockerkaksmix? Köpte alltid Coops äggfria mix förr när det fanns, det blev supergoa arraktsbollar.

Tog rom istället för

Tog rom istället för arraksarom. Tyckte det var för mycket fett.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.