Bild på Apelsinmazariner

Apelsinmazariner

I mitt kök
sön, 2010-06-20 19:44

En god och saftig mazarin med smak av apelsini båda kaka och glasyr.

Receptet ger

24
st
mazariner

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Mördeg

Ingrediens

  • 4 dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 200 gram kallt smör
  • 1 st äggula

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 2 dl strösocker
  • 1 dl skållad sötmandel
  • 75 gram rumstempererat smör
  • 3 st ägg
  • 1 st apelsin, rivet skal spara saften
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver

Rubrik

  • Glasyr

Ingrediens

  • 3 dl florsocker
  • 1 msk apelsinsaft
  • 1 msk vatten

Gör så här

  1. Mördeg
    Blanda mjöl, socker, kallt smör och äggula i matberedaren med kniven monterad. Kör tills det blir en deg.
    Rulla ut två längder och dela varje längd i 12 bitar.
    Tryck ut dem i engångsformar av aluminiumfolie

  2. Fyllning
    Mixa socker och mandel tills mandeln är finfördelad.
    Tillsätt rumstempererat smör, ägg, apelsinskal, vaniljsocker och vetemjölet blandat med bakpulver.
    Fyll formarna med smet upp till ca 2/3.
    Grädda på en plåt mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
    Låt dem kallna på bakgaller

  3. Glasyr
    Blanda florsocker, apelsinsaft och vatten till en jämn glasyr och värm på spisen till 40°.
    Stryk glasyren på kakorna när de kallnat

  4. Njuut!
    ~ Annelie ~
    http://imittkok.se

jätte bra glasyr! lätt och

jätte bra glasyr! lätt och god :)

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.