Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Bärflarn
Räcker till 6 portioner
Räcker till...
6 portioner
Ingredienser
Så gör du
- 50 g mandelmassa
- 1 ägg
- 1 äggvita
- 1 dl florsocker
- 3/4 dl vetemjöl
Fyllning
- 2½ dl Milda Vaniljvisp
- 3 msk florsocker
- 1 dl Milda fraiche
- 3 dl bär
Värm upp ugnen till 200°C.
Blanda mandelmassan, ägget och äggvitan till en jämn smet. Tillsätt sockret och vetemjölet och blanda ordentligt.
Placera ordentligt tunna degcirklar med en diameter på ca 15 cm på ett bakplåtspapper. Grädda i ugnen under ca 5 minuter, eller tills de har fått lite färg.
Lyft de heta flarnen direkt från plåten och lägg dem att stelna på upp och nedvända glas eller skålar.
Fyllning
Vispa Milda Vaniljvisp och florsocker till en tjock blandning. Blanda i Milda fraiche. När flarnen har kallnat fylls de med vaniljvispen och dekoreras med bär.