Bild på Choklad mazariner med Dulce de Leche gömma
Bild på Choklad mazariner med Dulce de Leche gömma

Choklad mazariner med Dulce de Leche gömma

Pampas Deli
ons, 2015-08-05 13:02

En argentinifierad mazarin där en del av den "vanliga" fyllningen bytts ut mot Dulce de Leche. Många tycker detta blir en lite mindre söt variant av detta bakverk, dels för att Dulce de Leche upplevs som mindre söt än den vanliga fyllningen, sockermängden är lägre i både botten och fyllning plus att vi valt att inte glasera dem.

Variera som du vill, med eller utan kakao i själva degen.

Receptet ger

ca 15
st
beroende på hur stora man väljer att göra dem

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Botten

Ingrediens

  • 2 2/3 dl vetemjöl (160 gram)
  • (3 dl vetemjöl om kakao inte används)
  • 1/2 dl kakao (20 gram)
  • 1/3 dl florsocker (20 gram)
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 100 gram smör
  • 1/2 st ägg (25 gram)

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 2 st ägg
  • 1 dl socker (60 gram)
  • 100 gram mandelmjöl eller skållad, skalad mandel
  • 50 gram smör (rumstempererad)
  • 1/2 burk Pampas Deli Dulce de Leche Baking (180-200 gram)

Gör så här

  1. Börja med botten. Arbeta ihop alla ingredienser till en mördeg. Låt stå kallt minst 30 minuter men gärna längre.

  2. Fortsätt med fyllningen. Vispa ihop ägget och sockret pösigt. Blanda i mandelmjölet och sockret. Rör tills det är väl blandat och klumpfritt.

  3. Klä mazarinformar med degen, kavla eller tryck ut den. Funkar även bra med muffinsplåtar, glöm inte att smörja dem lite innan. Sprits ett lager Dulce d eLeche i bottnen av skalet, fyll på med fyllningen så att det precis täcker dulce de lechen. Skalet ska inte vara helt fullt, spara ca 1/2 cm, eftersom fyllningen "sväller" lite i ungen.

  4. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna på galler.

  5. De funkar mycket bra att frysa.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.