Bild på Chokladbakelser

Chokladbakelser

sofia
sön, 2010-04-25 15:42

Härligt sega och ljuvligt chokladiga - detta är mitt absoluta favoritbakverk.
Tips! I stället för att göra bakelser räcker receptet till en kladdkaka med glasyr.

Receptet ger

16-20
st
bakelser

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 st ägg
  • 4,5 dl socker
  • 150 g smält smör
  • 6 msk kakao
  • 1,5 krm salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3,75 dl vetemjöl

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • 150 g smält smör
  • 6 msk socker
  • 3 tsk vetemjöl
  • 6 tsk kakao
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Vispa ägg och socker pösigt.

  3. Tillsätt smält smör.

  4. Tillsätt sedan kakao, salt, vaniljsocker och sist vetemjöl. Fortsätt att vispa tills smeten är jämn.

  5. Fyll muffinsformar ungefär till hälften med smet. Jag brukar använda alluminiumformar eftersom de ger bra stadga.

  6. Grädda bakelserna i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Det är godast när bakelserna är lite kladdiga och sega så plocka hellre ut de för tidigt än för sen. Jag brukar testa några gånger med provsticka omkring 15 minuter tills de är stickan är lagom smetig.

  7. Gör en fördjupning i mitten av bakelserna med baksidan av en sked. Här ska du sedan lägga glasyren.

  8. Glasyren:
    1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt vispgrädden. Låt det sjuda men rör om hela tiden så att det inte bränner vid.

    2. Tillsätt socker, kakao, vetemjöl och vispa så att det inte klumpar sig.

    3. Fortsätt att röra tills glasyren tjocknar och blir seg. Då är den klar.

  9. Lägg en klick glasyr i fördjupningarna på bakelserna. Ställ in bakelserna i kylen så att glasyren stelnar.

    Bakelserna går bra att frysa om och är nästan godast när de är lite kalla.

Goda :D

Har gjort dessa många gånger och fått beröm för hur goda de är varje gång! Jag gör min egen variant på topping med nougat istället för grädde. smälter i munnen

Väldigt goda

Väldigt goda! Dock blev smeten väldigt rinning.. även efter en halvtimme och fortfarande lika rinniga!! Mycket av glasyren blev över men den var så god så jag hade inget emot det, jag åt resten med sked som den gottegrisen jag är!! ;)

jätte goda jag tycker mycket

jätte goda jag tycker mycket om dom

min dotter ska ha

min dotter ska ha bredängsmässan nästa vecka på lördag ovh hon vill gärna göra såna här goda och fina muffins och hon vill gärna att du ger fler recept på andra och goda muffinsar eller tårtor

Jag tycker att du ska gör

Jag tycker att du ska gör fler goda recept på muffins.
Snälla kan du göra det.
.Önskar dig lycka till när du bakar och i framtiden

de var jätte goda hämta andra

de var jätte goda hämta andra recept på andra bakelser som du tyckr mycket om

Jätte goda! Blev lite kvar av

Jätte goda! Blev lite kvar av min glasyr och efter de fått stå inne i kylen i några timmar fick allt en perfekt konsistens! Himmelskt goda

Kan inte låta bli att undra

Kan inte låta bli att undra vad jag gjorde för fel.) Goda blev dom men efter 30min i ugnen hade dom fortfarande mer rinn i sig än ngt annat.

JÄKLAR vad mycket socker!?

JÄKLAR vad mycket socker!?

oj förlåt... såg det nu...

oj förlåt... såg det nu...

DU har skrivit 150 g smör i

DU har skrivit 150 g smör i receptet, men tar aldrig med det, när ska dem i?? Både receptet och i glayren eller bara glasyren??

Så goda ! de smälter i munen

Så goda !
de smälter i munen

De var jättegoda och lätta

De var jättegoda och lätta att göra! Kika gärna in på vår blogg, http://herewegoagain.bloggplatsen.se/

Super goda !! :) Jag gjorde

Super goda !! :)
Jag gjorde bara hälften av glasyren och det var PRECIS lagom!

jätte goaaa!!!!! :D

jätte goaaa!!!!! :D

jätte goda =))) oxh när de

jätte goda =))) oxh när de blev lite glasyr över tog vi och använde de till att ha ovanpå vaniljglass, super gott de med=)))

blev väldigt mycket glasyr

blev väldigt mycket glasyr över, räcker me hälften så mycke! annars jättegoda

det blev över rätt mycket

det blev över rätt mycket glasyr annars var dom nice!

OMG vad goda!

OMG vad goda!

Verkar gött :)

Verkar gött :)

Nä dendär glasyren blev

Nä dendär glasyren blev aldrig bra

LOVE IT!!!!!

LOVE IT!!!!!

Ska baka donm på min

Ska baka donm på min födelsedag föra året gårde jag det också hjätte goda :D !!!!

Hej ser gott ut ska baka dom

Hej ser gott ut ska baka dom på min födelsedag :D !!!!!!!!!

super gott. och enkelt

super gott. och enkelt

Mums de var jätte goa! Fast

Mums de var jätte goa!
Fast glasyren blev aldrig tjock så vi gav upp den.
Vi hällde strössel i den lilla gropen iställlet men de blev goa endå♥!!

Sådär, väldigt söta och (den

Sådär, väldigt söta och (den överflödiga) glasyren hårdnade aldrig...

fantastiska!!

fantastiska!!

grymt goda! rekomenderas

grymt goda! rekomenderas starktttt

Vi ska också baka dom de ser

Vi ska också baka dom de ser väldans hopa uutt

vad betyder hopa? :D

vad betyder hopa? :D

Jag och en kompis bakade dem.

Jag och en kompis bakade dem. Hon tog glasyren och jag tog självaste muffinsen. Det gick jätte bra och jag kmr snart göra om dem igen. Super goda!

Håller precis att baka dem

Håller precis att baka dem här bakelserna så jag får se hur dem blir. Just nu är dem i ugnen men dem ser goda ut än så länge :D
Nu är dem klara och underbart goda! Rekommenderar verkligen det här receptet, men det blev väldigt mycket glasyr över så nästa gång gör jag bara hälften.
Ha det bäst! Åsa*

Oj så goda dom såg ut! Dom

Oj så goda dom såg ut! Dom måste jag testa i veckan!!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.