Bild på Chokladmazariner med apelsinglasyr
Bild på Chokladmazariner med apelsinglasyr

Chokladmazariner med apelsinglasyr

Dr. Oetker, www.oetker.se
fre, 2012-03-09 17:40

Receptet ger

ca 12
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 0,75 dl kakao
  • 150 g smör

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 250 g mandelmassa
  • 50 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 2 st ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 krm salt

Rubrik

  • Glasyr

Ingrediens

  • 2 dl florsocker
  • 0,5 dl kakao
  • 1,5 msk pressad apeslinsaft
  • 1 påse Dr. Oetker hackade hasselnötter (50g)

Gör så här

  1. Blanda mjöl, socker och kakao. Tillsätt smöret i bitar och arbeta ihop till en deg. Använd gärna matberedare. Låt degen vila inplastad i kylen ca 30 minuter.

  2. Riv mandelmassan till fyllningen. Arbeta in smöret. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och tillsätt den. Tillsätt äggen, ett i taget och slutligen mjöl och salt.

  3. Smält smör och pensla i mazarinformar eller använd engångs aluminiumformar. Tryck ut mördegen i formarna. Tillsätt mandelmassefyllningen med en sked. Grädda i 200 grader 12-15 minuter i nedre delen av ugnen.

  4. Låt kakorna svalna och stjälp sedan ur dem försiktigt ur formarna. Använder man engångsformar kan man hoppa över detta steg.

  5. Till glasyren blandas florsocker, kakao och apelsinsaft till en slät smet. Bred glasyren på kakorna och strö hackade hasselnötter över.

Ser skit gott ut.

Ser skit gott ut.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.