Bild på Chokladmazarinrutor med hallonglasyr

Chokladmazarinrutor med hallonglasyr

Bambi, www.femme.se/bambi
ons, 2016-10-05 08:11

Recept på mazarinrutor som jag gjorde i långpanna, perfekt fika till många!

Receptet ger

1
st
långanna 25x35 cm

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Mördegsbotten

Ingrediens

  • 225 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 st äggula

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 150 g smör rumstempererat
  • 500 g mandelmassa
  • 4 st ägg
  • 1 dl kakao
  • 1 krm vaniljpulver
  • 100 g chokladknappar eller hackad choklad

Rubrik

  • Glasyr

Ingrediens

  • 4 dl florsocker
  • 3 msk hallonsaft
  • ev lite vatten

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 200 grader. Mixa ihop smör, mjöl, socker och salt i matberedare med kniven. Tillsätt sen äggulan och mixa hastigt ihop till en jämn deg.

  2. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och lägg den i botten av en bakpappersklädd långpanna, ca 25×35 cm. Nagga lite lätt med gaffel. Förgrädda 10 minuter mitt i ugnen.

  3. Sänk temperaturen på ugnen till 180 grader.

  4. Riv ner mandelmassa i en skål. Ha i smöret och rör ihop.

  5. Rör ner ett ägg åt gången. Tillsätt sen kakao och vanilj och rör om till en jämn smet. Rör till sist ner chokladen.

  6. Bred ut fyllningen ovanpå mördegsbotten. Jämna till den något. Grädda sen mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna.

  7. Rör ihop florsocker och saft till glasyren. Om glasyren känns för tjock tillsätt några droppar vatten. Glasyren ska vara trögflytande, men ändå gå att bre ut.

  8.  Låt glasyren stelna i rumstemperatur, skär sen kakan i rutor.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.