Bild på Citronkladdkaka

Citronkladdkaka

Livetsflicka
lör, 2011-08-06 17:55

Ett bra alternativ till den vanliga chokladkladdkakan. Ett superbra basrecept som du kan utveckla på massvis med olika sätt. Mitt favoritsätt är att utnyttja citronkladdkakereceptet till bakelser.

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 150 gram smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 citron
  • 3 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.

  2. Smöra och bröa en form med löstagbar kant.

  3. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda sedan i vetemjöl och vaniljsocker. Riv skalet från en citron och rör i smeten. För att få en fulländad smak pressar du även i saften från samma citron och rör i smeten. Rör i smöret. Häll sedan citronsmeten i formen och ställ i ugnen i 30 minuter. Kladdkakan kan severas som den är, eller med grädde och jordgubbar som en bakelse. Du kan byta ut formen mot muffinsformar och då få kladdmuffins vilket alltid brukar vara en hit. 

Det låter jätte gott, jag

Det låter jätte gott, jag måste bara till ICA först. :-)

Kakan var verkligen jättegod!

Kakan var verkligen jättegod! Vi hade tyvärr ingen citron, så vi tog bara citronsaft på flaska och det gick bra. Vi hade också i lite frysta hallon som verkligen gjorde susen!

Kakan blev god men tre

Kakan blev god men tre fjärdedelar av kakan var LÖS, inte kladdig utan värre när jag tog ut den. Vi åt kanterna. Tack i alla fall för receptet!

tack

tack

Mums

Mums

Mums

Mums

tack

tack

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.