Bild på Extra fina bakelser

Extra fina bakelser

Kungsörnen, www.kungsornen.se
fre, 2010-04-09 15:01

Receptet ger

1
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,75 dl Kungsörnen extra Fint mjöl
  • 1 msk vatten

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 2-3 äpplen
  • 2 burkar Kesella Vanilj (500 g)

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • Vinbärsklasar eller andra bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C. Täck en långpanna 30x40 cm med bakplåtspapper.

  2. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd försiktigt ner mjölet tillsammans med vattnet.

  3. Bred ut smeten jämnt över pappret. Grädda mitt i ugnen 4-5 minuter.

  4. Strö lite socker på den nygräddade kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Låt långpannan ligga kvar över kakan medan den kallnar så lossar papperet fint och kakan går lätt att rulla. Drag av pappret.

  5. Skala och skär äpplena i mindre bitar. Koka dem i lite vatten med 1–2 msk socker. Ta upp bitarna när de mjuknat något och låt dem kallna.

  6. Bred Kesellan på den kalla kakan och strö över äppelbitarna. Rulla ihop från långsidan. Lägg rulltårtan i kylen med skarven nedåt. Skär den i bitar och garnera med bär.

mm nice

mm nice

Bra och gott!

Bra och gott!

ni har gjort ett bra jobb den

ni har gjort ett bra jobb den var parfkekt mmm vad god den blevb

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.