Bild på Filobakelse med färska bär och vaniljsås

Filobakelse med färska bär och vaniljsås

Oatly, www.oatly.se
ons, 2010-05-12 10:12

Receptet ger

4
portioner

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 nypa strösocker
  • 1-2 msk flytande vegetabiliskt fett
  • 4-5 st arkfilodeg 24 cm i diameter
  • 1 nypa florsocker
  • 2 dl Oatly vaniljsås
  • 1 l blandade färska bär

Gör så här

  1. 1. Pensla ett filoark med fettet och strö på lite socker. Lägg ett nytt på det förra och gör om proceduren och fortsätt tills alla arken är använda.

    2. Placera arken i en tårtform av något slag och baka dem i ugnen på 150°C i ca 12-15 minuter.

    3. Ta ut och låt svalna. Filodegen ska nu vara krispig och genombakad.

    4. Vispa såsen och häll den i filobottnen.

    5. Fördela bären i såsen och sikta på florsocker

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.