Bild på Franska Chouquetter

Franska Chouquetter

Del's cooking twist
ons, 2015-02-11 19:57

Mumsiga franska petits choux "chouquetter"!

Receptet ger

25-30
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

 • 5 dl vetemjöl
 • 2.5 dl vatten
 • 250 g mjölk
 • 5 g fint havssalt
 • 5 g strösocker
 • 250 g osaltat smör
 • 5 st ägg
 • pärlsocker till garnering

Gör så här

 1. Sätt ugnen på 210 grader.

 2. Sikta mjölet över ett bakplåtspapper eller i en bunke.

 3. Värm upp vatten, mjölk, salt, socker och smör på låg värme. Ta kastrullen från värmen precis när det börjar bubbla. Blanda ner mjölet i vätskan och rör kraftigt med en träslev. Värm upp vatten, mjölk, salt, socker och smör på låg värme.Ta kastrullen från värmen precis när det börjar bubbla.Blanda ner mjölet i vätskan och rör kraftigt med en träslev.

 4. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och fortsätt att röra tills smeten släpper från kanterna och torkar till en kompakt och glansig massa. När smeten lossnar från träsleven utan att lämna några spår är den färdig.

 5. Ta kastrullen från värmen och lägg över smeten i en ren skål. Blanda ner äggen, ett i taget, i den varma smeten under kraftig omrörning. Det är viktigt att varje ägg arbetas in ordentligt innan du rör i nästa. Ta kastrullen från värmen och lägg över smeten i en ren skål.Blanda ner äggen, ett i taget, i den varma smeten under kraftig omrörning. Det är viktigt att varje ägg arbetas in ordentligt innan du rör i nästa.

 6. Lägg smeten i en spritspåse med en smal tyll (för att smeten inte ska torka medan du spritsar kan du täcka den med en fuktig bakduk) och spritsa ut små bollar på ett bakplåtspapper. Eftersom chouquetterna kommer att expandera och bli ungefär tre gånger så stora är det viktigt att inte spritsa för tätt.

 7. Strö över rikligt med pärlsocker och grädda i 20–25 minuter mitt i ugnen. Obs! Öppna inte ugnsluckan under gräddningen, då kan chouquetterna kollapsa. De är färdiga när de har fått en gyllene färg men fortfarande är lite vita på kanterna.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.