Bild på Godaste chokladfondanten

Godaste chokladfondanten

Homemadefika, homemadefika.com
fre, 2016-10-14 10:16

Mitt absoluta favoritrecept!

Ett väldigt bra tips för att lyckas med sin chokladfondant är att provgrädda en innan gästerna anländer så du vet hur de kommer att bete sig i ugnen. Detta är också en väldigt användbar ursäkt när de frågar dig varför du sätter i dig en hel chokladfondant innan middagen....

Den måste ätas färsk! Som allra bäst är den 3-5 minuter efter gräddning. :-)

Receptet ger

4-5
chokladfondanter

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 g smör
  • 150 g mörk choklad (helst 70%)
  • 2 st ägg
  • 2 st äggulor
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • smör+socker till formarna

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Bryt ner chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Ta bort från plattan och låt svalna.

    Vispa ihop ägg, gulor och socker i en bunke. Vispa även ner mjölet. Blanda därefter ner chokladen+smöret i äggblandningen. Rör tills smeten blivit slät och blank. 

    Smörj fyra-5 bruleeformar med smör. "Bröa" med strösocker för att få en finare yta. Fördela smeten i formarna . 

    Hit kan du förbereda dagen innan servering och sen låta dem stå i kylen över natten.

    Precis innan servering:

    Sätt ugnen på 225 grader. Ställ in formarna. Låt de vara inne i ca 8-12 min beroende på storlek och vilken ugn som används. 

    När de har stannat på kanterna men fortfarande är obakade i mitten är de färdiga. Kom ihåg att passa dem noga och håll koll på dem.

    När du tagit ur dem ur ugnen så låt de stå i ca 3 min. Välv sedan upp dem på tallrikar (är inte nödvändigt). Lättast är om du lägger tallriken på formen och vänder alltihop.

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.