Bild på Guldbakelser

Guldbakelser

sarahbakar
mån, 2010-06-28 21:33

Små söta bakelser med smak av hjortron.

Receptet ger

14
st

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Pajdeg

Ingrediens

  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • msk vatten

Gör så här

  1. Skär smöret i tärningar och nyp ihop med mjölet.

    Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.

    Dela degen i 14 bitar oc htryck ut i små aluminiumformar.

    Ställ dem i kylen ca 30 minuter.

Rubrik

  • Fyllning och sås

Ingrediens

  • 100 g mandelmassa
  • 75 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • dl Kesella Vanilj
  • 1 st ägg
  • 500 g hjortron
  • 1 msk florsocker
  • vispgrädde Till servering

Gör så här

  1. Riv mandelmassan grovt.

    Smält smör i en kastrull.

    Rör ner vetemjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och mandelmassan.

    Fördela i formarna.

  2. Värm kesella och ägg i en kastrull och tillsätt 250 g hjortron.

    Låt dem rinna av om de varit frysta.

    Toppa formarna med detta.

     

  3. Sätt ugnen på 175 grader.

    Ställ formarna på en plåt och grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.

    Låt bakelserna svlana.

  4. Sås: Passera 125 g hjortron genom en finmaskig sil.

    Blanda med florsocker.

  5. Garnera bakelserna med resten av hjortronen, vispad grädde och citronmeliss och servera med såsen.

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.