Bild på Hjärtans bakelser
Bild på Hjärtans bakelser
Bild på Hjärtans bakelser
Bild på Hjärtans bakelser

Hjärtans bakelser

Dr. Oetker, www.oetker.se
tors, 2010-04-01 09:41

Överraska någon du tycker om med dessa ljuvligt söta hjärtan med smak av hallon.

 

Receptet ger

8
st
bakelser

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 400 g rosa marsipan
  • 1 st tredelad tårtbotten

Rubrik

  • Fyllning 1

Ingrediens

  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g vit eller ljus choklad

Rubrik

  • Fyllning 2

Ingrediens

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl frysta hallon
  • 2 msk florsocker

Rubrik

  • Fyllning 3

Ingrediens

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker

Gör så här

  1. Vispa all grädde och dela upp i tre skålar.

  2. Smält chokladen över vattenbad och blanda med en av gräddskålarna.

  3. Bred på den första tårtbotten. Lägg på andra våningen tårtbotten.

  4. Blanda ner florsocker och frysta hallon i den andra gräddskålen. Bred denna på det andra lagret tårtbotten.

  5. Lägg på tredje våningen tårtbotten som lock.

  6. Dela tårtan i åtta bitar. Fördela den sista grädden på de åtta bakelserna. Gör gräddhjärtan, gärna med sprits. Skär sedan ut botten så att tårtbiten blir ett hjärta.

  7. Kavla ut marsipanen, skär i trekanter och drapera, tryck till i kanterna för fin form. Spritsa, strössla och pynta fritt! 

    Tips: Om marsipanen fastnar på kaveln, använd lite maizenamjöl.  Använd inte florsocker, då socker gör att marsipanen smälter.

Fina

Fina

Undrar det också om det måste

Undrar det också om det måste vara Dr. Oetker Vaniljsocker XD?

Såg goda ut :D

Såg goda ut :D

Nej, det behöver det inte

Nej, det behöver det inte vara, men receptet är inlagt av Dr Oetker så de rekommenderar sitt eget.

Måste det vara just Dr.

Måste det vara just Dr. Oetker vaniljsocker?

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.