Bild på Mandelformar med jordgubbsmousse

Mandelformar med jordgubbsmousse

Dr. Oetker, www.oetker.se
mån, 2012-04-30 07:25

Recept på klassiska mandelformar som vi här fyllt med len och ljuvlig jordgubbsmousse.

Receptet ger

8
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 påse finmald mandel 50g
  • 1 dl florsocker
  • 100 g smör
  • 1 st ägg

Rubrik

  • Fyllning:

Ingrediens

  • 75 g vit hackad choklad
  • ca 3 dl jordgubbar
  • 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse
  • 2 dl mjölk

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, mandel och florsocker i en skål. Smula ner smöret och tillsätt ägget. Blanda samman till en deg. Låt degen vila i kyl i ca 20 minuter.

  2. Sätt ugnen på 200 grader. Dela degen i 8 lika delar och tryck ut i muffinsformar eller smorda bakelseformar.

  3. Grädda i 18-20 minuter tills de är gyllenbruna.

  4. Fördela den hackade chokladen i den ännu varma formarna. Bred ut chokladen så hela innersidan täcks.

  5. Låt formarna svalna helt.

  6. Skär jordgubbar i små bitar och täck formarna med dem. Spara några fina jordgubbar till dekoration.

  7. Blanda tårtmousse och mjölk. Använd elvisp och vispa tills moussen är tjock och fluffig, Spritsa eller skeda ner moussen i formarna. Dekorera med jordgubbar.

  8. Tips: Har man inte finmald mandel kan man köra skållad mandel i en mixer eller matberedare.

fiiiiiiiiiiiiiiiiiiinaaaaaa!!

fiiiiiiiiiiiiiiiiiiinaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.