Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Mandelformar, yoghurtfyllda
Serveringstips:
Garnera med färska bär, skalad och skivad kiwi
Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt
Räcker till 8 st
Räcker till...
8 st
Recepttyp
Bakelser
Ingredienser
Så gör du
Kakan
- 200 gr mandelmassa
- 2 ägg
- 1 msk rapsolja
- 1/2 dl valnötter, hackade
- 2 msk fruktlikör eller koncentrerad fruktjuice
Fyllning
- 1 dl Lindahls Yoghurt
- 1 dl vispgrädde
- 2 tsk vaniljsocker
- bär till garnering
Riv mandelmassan på ett rivjärn.
Fyll massan i en matberedare och tillsätt under låg hastighet ett ägg i taget och oljan. Kör till en jämn smet.
Rör ner hackade valnötter.
Fördela smeten i 8 mazarinformar.
Grädda i mitten av ugnen vid 175 grader i c:a 10 minuter. Låt formarna kallna.
Pensla insidan av kakorna med fruktlikör eller fruktjuice.
Vispa grädden och blanda med vaniljsocker och Lindahls yoghurt. Klicka massan jämn i formarna.