Bild på Mandelmusslor

Mandelmusslor

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2012-08-15 07:57

Recept på en ljuvlig klassiker som kan varieras med olika bär och sylt efter tycke och smak. 

Receptet ger

ca 40
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 g Dr. Oetker mandelspån (1 påse)
  • 2 krm Dr. Oetker bittermandelarom
  • 200 g smör
  • 1,25 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • ca 40 st musselformar
  • smör till pensling
  • grädde och bär/valfri sylt till servering

Gör så här

  1. Mal mandelspånen i mandelkvarn eller kör dem i matberedare till ett fint mjöl.

  2. Rör matfett och socker smidigt. Tillsätt mandel, bittermandelarom, ägget och det mesta av mjölet. Arbeta degen på bakbord med resten av mjölet.

  3. Låt degen vila kallt i minst en timme.

  4. Rulla ut degen i avlånga längder och dela dem i bitar. Tryck ut degbitarna i smorda musselformar.

  5. Grädda i 200 grader i cirka 8 minuter. Stjälp upp kakorna och låt dem svalna.

  6. Servera med en klick grädde och bär eller god (gärna hemlagad) sylt.

först såg de svåra men gör de

först såg de svåra men gör de så blir de enkla och goda

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.