Bild på Mazariner

Mazariner

ad.notam
ons, 2010-06-16 09:21

Supergoda mazariner. Tar lite tid att göra men är värt det!

Receptet ger

18
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 100 g margarin el smör
  • 0,5 dl socker knappt
  • 0,5 st ägg

Rubrik

  • Fyllning 1

Ingrediens

  • 2,25 dl sötmandel
  • 75 g margarin el smör
  • 3 st ägg
  • 1,5 dl socker

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • 2 dl florsocker + vatten

Gör så här

  1. Smörj ovala mazarinformar.

    Arbeta ihop mjölet, bakpulvret, matfettet, sockret och ägget till en mördeg. Låt stå kallt några timmar.

    Tryck eller kavla ut degen och klä formarna med den.

  2. Skålla, skala och mal mandeln. Smält matfettet och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner mandeln och matfettet. Fördela fyllningen i formarna.

  3. Grädda mitt i eller i nedre delen av ugnen, ca 15 min i 200 grader.

    Låt svalna något innan de stjälps upp.

    Gör glasyren och bred över, låt stelna.

    Servera och njut!

Gott

Gott

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.