Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Mazariner med pepparkakskola

Mazariner toppade med pepparkakskola och smulade pepparkakor med smak av polka. Grundreceptet på mazarinerna är inget konstigt. Ni finner en mördeg (utan ägg) i botten och skalet är fylld med en mandelkräm. Precis så som det ska vara. Istället för glasyren har jag kokat samman en ljuvlig kola smaksatt med pepparkakskryddor. Hällt detta på toppen och därefter låtit det stelnat i kylskåpet. Kolan var det som var svårast att få till. Jag ville inte att kolan skulle bli för hård och lät den därför sjuda tills den precis tjocknade, sedan drog jag bort kastrullen från plattan. Lät den svalna litegrann och hällde sedan kolan över mina nygräddade mazariner. På toppen krossade jag över pepparkakor. Men inte vilka pepparkakor som helst utan en helt ny variant från Anna...deras Limited Edition Polka. 

Vote
(1)

Räcker till ca 16 st mazariner

Räcker till...

ca 16 st mazariner

Ingredienser

Så gör du

Deg
  • 100 g smör
  • 0,5 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • vatten
Fyllning
  • 200 g riven mandelmassa
  • 1 st ägg
  • 50 g smör rumstempererat
  • 1 tsk vaniljpulver
Pepparkakskola
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 1 dl socker
  • 2 dl grädde
  • 50 g smör
  • 2 tsk pepparkakskrydda
Topping
  • ca 16 st pepparkakor jag använde Annas Limited Edition Polka.
Deg
  1. Nyp samman smör, socker och mjöl i en bunke. Tillsätt lite vatten i taget tills det bildats en deg. Tryck sedan ut degen i aluminiumformar. 

  2. Sätt ugnen på 200 grader. 

Fyllning
  1. Vispa samman alla ingredienserna med hjälp av en elvisp. När fyllningen blandats väl klickar du ut den i formarna. Fyll enbart till hälften. Ugnsbaka mazarinerna tills de är gyllene och fyllningen "stannat". I cirka 10-15 minuter. Håll koll på dem i ugnen. 

  2. Under tiden kokar du samman pepparkakskolan.

Topping
  1. Mät upp sirap, socker, grädde, smör och pepparkakskrydda i en kastrull. Låt det koka upp och se till att smöret smälter ner i blandningen. Sänk sedan värmen och låt det sjuda samman till en tjockare konsistens. I cirka 7-10 minuter. Tänk på att kolan inte ska vara lika hård och uppnå samma höga temperatur eftersom vi vill få en mjuk kola att toppa våra mazariner med. 

  2. När mazarinerna kommit ut ur ugnen låter du dem svalna på bänken. Bred därefter ut pepparkakskolan ovanpå mazarinerna och strö gärna lite flingsalt över. Ställ in dem i kylskåpet och låt de stelna. Minst i 1 timme.  

  3. När mazarinerna stelnat och de ska serveras krossar du pepparkakor och strör på toppen.  Dessa mazarinerna går även bra att frysa.