Bild på Mazarinrutor

Mazarinrutor

Rivka
fre, 2010-05-28 23:11

En mjuk kaka med mazarinsmak. Går utmärkt att frysa och tina vid behov!

Receptet ger

1
långpanna

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 150 g margarin
  • 2 ½ dl mjölk
  • 4 bittermandlar eller några droppar extrat
  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker

Rubrik

  • Glasyr

Ingrediens

  • 50 g margarin
  • 1 ½ msk kall oboy
  • 3 dl florsocker
  • 1 msk kakao

Gör så här

  1. Smält margarinet och tillsätt mjölken, varma upp och låt kallna.

  2. Mal mandlarna.

  3. Vispa äggen och sockret poröst. Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt därefter de malda mandlarna.

  4. Häll därefter ner mjölkblandningen och rör smeten slät.

  5. Bred ut smeten i en bakplåtsklädd långpanna.

  6. Grädda kakan i 200° C i 20 minuter!

  7. Glasyren:
    Smält margarinet i en kastrull, rör ner resten.

  8. Häll på kakan då den kallnat.

  9. Vänta till glassyren stelnat och skär sedan upp kakan i bitar.

vad menas med 1,5 msk oboy

vad menas med 1,5 msk oboy bara pulver eller pulver och mjölk

Super gott!!!!!

Super gott!!!!!

Jätte gott!!!!!!

Jätte gott!!!!!!

God god

God god

Den var den godaste kakan i

Den var den godaste kakan i världen.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.