Bild på Mazarintårta

Mazarintårta

linadeluxe
mån, 2010-06-14 17:39

Ljuvlig mazarintårta fylld med mandelmassa & hallon!

Receptet ger

1
st kaka

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 st äggula
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 msk hallonsylt
  • 200 g riven mandelmassa
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 3 st ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 ½ dl florsocker
  • 2 ½ tsk vatten
  • röd karamellfärg

Gör så här

  1. Rör ihop smör och socker till mördegen. Tillsätt äggulan och mjölet och blanda snabbt ihop till en deg. Låt den vila kallt ett par timmar. Ta fram ingredienserna till fyllningen så att de blir rumsvarma.

    Smörj en form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Kavla alt. tryck ut degen i formen och bred sylten över kakan. Blanda mandelmassan med smöret, rör smeten vit och porös. Blanda ner ett ägg i sänder och sist mjölet. Bred ut smeten jämnt i formen över sylten. Grädda i 200 grader, ca 40 minuter. Låt kakan svalna något och strö sedan på lite strösocker, stjälp den upp och ner på smörpapper. Vänd kakan när den kallnat. Blanda samman ingredienserna till glasyren, tillsätt så mycket röd karamellfärg du tycker att du behöver - börja med någon droppe. Bred ut glasyren över kakan, låt stelna.

Rätt ordning

Det framgår ju av ingredienslista tycker jag! Det står ju i rätt ordning!

det är svårt att veta vilken

det är svårt att veta vilken ingredienser till vilken. det skulle vara bro om man delar upp ingredienserna på 3 delar

jag tycker om det är gott...

jag tycker om det är gott...

Vilka ingredienser hör till

Vilka ingredienser hör till vad?

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.