Bild på Minipavlova med jordgubbar

Minipavlova med jordgubbar

Tessanbakar, http://tessanbakar.se
tors, 2016-06-30 15:20

Pavlova är en riktig favorit. Jag älskar maränger och vem gillar inte jordgubbar. Den här har jag dessutom kompletterat med passionsfruktscurd och grädde.

Receptet ger

4
st

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Maräng

Ingrediens

  • 2 st äggvitor
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 nypa salt

Rubrik

  • Passionscurd

Ingrediens

  • 3 st passionsfrukter
  • 50 g smör
  • 1 dl vit sirap eller socker
  • 1 st lime pressad saft av
  • 0,5 msk majsstärkelse
  • 1 st äggula
  • 1 st ägg

Rubrik

  • Tillbehör

Ingrediens

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • jordgubbar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 130 grader.
    Vispa äggvitorna med en nypa salt och hälften av sockret till en lös maräng. Tillsätt sockret och vispa vidare tills marängen är fast. Spritsa ut marängen till 4 cirklar (eller hjärtan) och spritsa sedan en ring ovanpå varje som ”väggar”.
    Grädda i 40 minuter.

  2. Gröp ur passionsfrukterna och lägg i en kastrull. Låt sjuda ett par minuter med smöret och sirapen. Sila bort kärnorna och ställ tillbaka curden på plattan.
    Blanda limesaft och majsstärkelse och häll blandningen i curden. Vispa upp äggen och häll snabbt i ner curden. Vispa tills curden har fått en fin och krämig konsistens.

  3. När marängerna har svalnat så fyller du dem med passionscurd. Vispa sedan vispgrädde och vaniljsocker som du klickar eller spritsar ut på ut på marängerna.
    Toppa med jordgubbar och frystorkade bär (Dr. Oetker)

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.