Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Moussebakelser på chokladbotten
Så underbart goda bakelser som smälter i munnen.
Recepttyp
Bakelser
Tillfälle
Alla hjärtans dag
Ingredienser
Så gör du
- 2 st ägg
- 100 g smält smör
- 1 dl vetemjöl
- 3 dl socker
- 3 Mak kakao
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 100 g smält mörk choklad
Mousse
- 500 g färska jordgubbar
- 2 dl gélesocker multi
- 4 tsk vaniljsocker
- 6 dl grädde
Dekoration
- Chokladfigurer
- jordgubbar
- vispad grädde
- myntablad
Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman alla ingredienser till botten. Grädda i en smord ugnsform med avtagbar botten 24 cm i diameter i 20 minuter. Låt svalna ca 1 timme i kylen.
Mousse: Mixa jordgubbarna, koka upp den släta purén med gelésockret. Ta från värmen och rör ner vaniljsockret. Vispa grädden fluffig. Vänd ner jordgubbsgelén då den börjat stelna något. Bred moussen över botten och frys i minst 4 timmar. Lossa formen och Ta ut bakelser med hjärtformade pepparkaksformar Toppa bakelserna med Chokladfigurer, jordgubbar, mynta och en klick grädde.