Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(20)

Peti chouer

Peti chouer är en fransk bakelse eller bakverk beroende på vad den fylls med. Jag fyller den alltid med syltgrädde och äter den som bakelse. Den kan annars fyllas med skaldjursröra eller annan röra och ätas som förrätt.

hemmamamman

Vote
(20)

Räcker till 25 st peti chouer

Räcker till...

25 st peti chouer

Kategorier
Recepttyp Bakelser

Ingredienser

Så gör du

  • 2 dl vatten
  • 50 gram smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 st ägg
  • 3 dl grädde fyllning
  • hallonsylt fyllning
  1. Koka upp vatten och smör i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör kraftigt tills det blir en smet som släpper från kanterna. Tag kastrullen från värmen och tillsätt ett ägg i taget som du rör hastigt ihop med degen. Spritsa eller klicka ut på bakpappersklädd plåt.

  2. Grädda i 200 grader i  20 minuter. Öppna inte ugnsluckan under gräddningen. De ska få färg och svälla upp. Låt kallna.

  3. Vispa grädden och rör i sylten. Dela petit-chouerna på mitten och fyll med gräddsylten. Sätt på locket. Ringla över lite smält choklad om du har och vill.