Bild på Peti chouer

Peti chouer

hemmamamman
fre, 2010-06-18 14:59

Peti chouer är en fransk bakelse eller bakverk beroende på vad den fylls med. Jag fyller den alltid med syltgrädde och äter den som bakelse. Den kan annars fyllas med skaldjursröra eller annan röra och ätas som förrätt.

Receptet ger

25
st
peti chouer

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 dl vatten
  • 50 gram smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 st ägg
  • 3 dl grädde fyllning
  • hallonsylt fyllning

Gör så här

  1. Koka upp vatten och smör i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör kraftigt tills det blir en smet som släpper från kanterna. Tag kastrullen från värmen och tillsätt ett ägg i taget som du rör hastigt ihop med degen. Spritsa eller klicka ut på bakpappersklädd plåt.

  2. Grädda i 200 grader i  20 minuter. Öppna inte ugnsluckan under gräddningen. De ska få färg och svälla upp. Låt kallna.

  3. Vispa grädden och rör i sylten. Dela petit-chouerna på mitten och fyll med gräddsylten. Sätt på locket. Ringla över lite smält choklad om du har och vill.

tipp top

tipp top

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.