Bild på Prinsessbakelser

Prinsessbakelser

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2014-04-08 15:03

Recept på små smaskiga bakelser fyllda med ljuv vaniljmousse, och täckta med marsipan och söt dekoration.

Receptet ger

ca 10
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 st ägg
  • 175 gram socker
  • 2 tsk Dr Oetker bakpulver
  • 50 gram vetemjöl
  • 50 gram potatimjöl

Rubrik

  • Fyllning och dekoration

Ingrediens

  • 1 påse Dr Oetker Tårtmousse vaniljsmak
  • 2 dl mjölk (till tårtmoussen)
  • 0,5 l vispgrädde
  • 2 dl hallonmarmelad
  • 200 gram marsipan
  • florsocker
  • Dr Oetker Love strössel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.

  2. Vispa ägg och socker tills det är lätt och luftigt.

  3. Sikta i vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och vänd försiktigt ihop. Häll sedan ut smeten jämt på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Baka kakan mitt i ugnen i ca 10-11 minuter, tills den fått gyllenbrun färg.

  5. Strö socker på kakan och vänd snabbt botten över till ett nytt bakplåtspapper. Dra försiktigt bort det gamla papperet.

  6. Låt bottnen svalna och skär den till två avlånga stänger.

  7. Bre på hallonmarmeladen på stängerna.

Rubrik

  • Fyllning

Gör så här

  1. Tillbered tårtmoussen efter anvisning. Vispa grädden tills den är fast och vänd sedan ner i tårtmoussen. Spritsa eller bred ut grädd-mousseblandningen över de båda stängerna.

  2. Rulla/ kavla ut marsipanen så att det kommer täcka de båda bottnarna med fyllning. Lägg marsipanen över grädd-mousseblandningen och tryck fast vid botten. Skär stängerna i passande portionsstorlekar.

  3. Dekorera med lite grädd-mousseblandning på toppen och strössla över Love strössel. Färdig att servera!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.