Bild på Profiterol med hallonfrosting

Profiterol med hallonfrosting

Yasemin
tors, 2010-05-27 09:29

Profiteroler smälter lätt i mun. Hallonfrostingen ger en frisk sommarsmak.

Receptet ger

8
pers

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 gr smör
  • 2 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl
  • 3 st ägg
  • 3 dl vatten

Rubrik

  • Frosting

Ingrediens

  • 1 dl djupfrysta hallon
  • 100 gr Philadelphiaost
  • 2,5 dl florsocker
  • 1 dl grädde

Rubrik

  • Chokladsås

Ingrediens

  • 100 gr vit choklad
  • 1 dl grädde

Gör så här

  1. Lägg smör och vatten i en kastrull och koka tills smöret har smält. Lägg sedan i mjöl och vispa kraftigt tills det släpper botten. Låt kallna. Lägg i ett ägg i taget och vispa kraftigt. Vila degen i 10 min. Spritsa ut ca. 20 st bollar. Grädda i 20 min längst ner i ugnen på 200 grader. Låt stanna kvar i eftervärmen i 10 min till. Fyll profitoroles med frosting. Häll över chokladsås och garnera med pistagenötter som mixats.

     

  2. För frostingen blanda ihop florsocker och philadelphiaosten till en slät kräm. Blanda i hallon och hårt vispad grädde.

     

  3. För chokladsåsen: värm grädden i kastrull (inte kokas!). Lägg i hackad choklad och rör till chokladen smällt och blir till en slät sås. Låt svalna lite i kylskåp, innan du häller över dina profitoroles. 

     

Recept ofullständigt

Återigen, receptet är ofullständigt. Måttangivelser för vatten saknas, även för hur mycket florsocker som ska i för chokladsåsen saknas.

Receptet är ofullständigt,

Receptet är ofullständigt, vatten saknas.

Nu har vi på baka.se

Nu har vi på baka.se korrigerat receptet. Lycka till med bakandet!

Hejsan! Tänkte prova baka

Hejsan! Tänkte prova baka profitroller til helgen.
Hur mycket vatten skulle det vara som ska koka med smöret?
Mvh Camilla

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.