Bild på Profiteroler med mockafyllning

Profiteroler med mockafyllning

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2019-06-26 09:03

Recept på ljuvliga små bakelser med len mockakräm. Extra gott blir det att ringla lite smält choklad över bakverken.

Receptet ger

30
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1,25 dl vatten
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 nypa salt
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 msk majsstärkelse
  • 3 st ägg
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 4 dl vispgrädde
  • 6 g snabbespressopulver
  • 1-2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • 100 g choklad att smälta och ringla över bakverken, kan uteslutas.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C  över- och undervärme eller 180°C varmluft. Klä en plåt med bakplåtspapper. Värm vatten, smör och salt i en kastrull. Ta av från värmen. Blanda vetemjöl och majsstärkelse och rör ner i den heta vätskan.  Bland alla ingredienser i kastrullen till en smidig smet. Värm smeten på spisen igen i ungefär en minut under kontinuerlig omrörning.

  2. Flytta över smeten till en skål och tillsätt äggen ett i taget och blanda med en mixer eller elvisp.

  3. Tillsätt bakpulver när smeten har svalnat något. Forma ca 30 bollar på plåten och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

  4. Fyllning: Vispa grädde, espressopulver och vaniljsockret styvt. Lägg grädden i en spritspåse med smal tyll. Borra med hjälp av tyllen ett hål i profiterolerna och fyll med mockagrädden.

  5. Ringla eventuellt lite smält choklad över bakverken.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.