Bild på Rose swirl cookies
Bild på Rose swirl cookies
Bild på Rose swirl cookies

Rose swirl cookies

cookiesandsweets.se, cookiesandsweets.se
mån, 2016-01-04 22:33

Småkakor är alltid bra att ha hemma för att bjuda på när tillfället ges. Eller ta några till ett glas kall mjölk när begäret för något sött sätter igång. Vanilj doftande smöriga kakor som man kan spritsa i olika mönster. Använd tyll och spritspåse eller kakpress till. Allt du behöver finns säkert i kylen och skafferiet.

 

För fler bilder besök bloggen www.cookiesandsweets.se

Receptet ger

25
"""",st""""
beroende på storlek

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 240 g smör normalt saltat rumstemperatur
  • 1,25 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5,25 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt ifall du använder osaltat smör
  • 0,5 dl florsocker att sikta över de färdiga kakorna

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200º C.

  2. Kombinera alla ingredieser förutom mjölet. Vispa till en jämn och krämig smet. Vispa i mjölet på lägsta effekt tills degen går ihop och är krämig. Den måste gå att spritsa men ändå hålla formen.

  3. Använd en spritspåse och en öppen eller stäng stjärna tyll för att spritsa rosor eller andra önskade former. Det går bra att använda en kakpress lika väl.

  4. Spritsa kakorna på bakplåtspapper på en plåt, bara inte för tät. Om degen känns för mjuk kan man kyla kakorna ca 15-30 minuter innan gräddningen.

  5. Grädda i mitten av ugnen för mellan 6-8 minuter tills botten har blivit lite brun. Se till att kakorna inte bränns.

  6.  Låt kakorna kallna en stund på papper innan du flytar dem till galler för att kallna helt. Förvara kakorna i burk med lock på ett svalt plats. Sikta över florsocker innan serveringen.

Alldeles för torra

Alldeles för torra

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.