Bild på Små prinsesstårtor

Små prinsesstårtor

Ida - Chokladso...
lör, 2012-03-10 20:18

Små goda prinsesstårtor i portionsformat! Antingen kokar man egen vaniljkräm och färgar och kavlar marsipanen själv, eller så köper man vaniljkräm och ett färdigkavlat marsipanlock. Tänk på att koka vaniljkrämen i god tid så att den hinner svalna innan man bakar tårtbottnen.

Receptet ger

8-10
st
beroende på hur stora man gör dem

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

 • 3 st ägg
 • dl strösocker
 • 1 1/4 dl vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver

Gör så här

 1. Värm ugnen till 250 grader. Vispa äggen och sockret vitt och pösigt. Tillsätt mjölet och bakpulvret och vispa till en jämn smet. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och häll på smeten. Se till att smeten kommer ut ordentligt över hela plåten med hjälp av en slickepott och grädda sedan mitt i ugnen i ca. 5 minuter, passa noga då det går väldigt snabbt för bottnen att få färg. Låt sedan bottnen svalna. Vänd den sedan och dra bort bakplåtspappret. Om det är svårt att få loss pappret kan du pensla lite kallt vatten på pappret, så släpper det lättare.

Rubrik

 • Vaniljkräm

Ingrediens

 • 3 st äggulor
 • 65 g strösocker
 • 25 g vetemjöl
 • 2,5 dl mjölk
 • 1 st vaniljstång

Gör så här

 1. Vispa äggulorna och sockret ljust och luftigt. Vispa sedan i mjölet. Häll mjölken i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna och lägg både de och stången i mjölken. Värm upp mjölkblandningen och ta den av plattan. Häll i äggblandningen under omrörning och ställ sedan tillbaka på plattan. Vispa hela tiden tills det tjocknar. Sila sedan vaniljkrämen ner i en skål och lägg gladpack direkt på ytan för att undvika att det bildas skinn. Låt svalna. Späd med mjölk om den känns för tjock när du ska använda den.

Ingrediens

 • dl hallonsylt
 • 2 dl vispgrädde
 • 250 g marsipan alt. 1 st färdigkavlat marsipanlock

Gör så här

 1. Stick med en rund utstickare eller ett glas ut 16-20 st rundlar med en diameter på 5-6 cm ur tårtbottnen. Det är viktigt att det är ett jämnt antal då de ska läggas ihop två och två. Bred först ut hallonsylt och sedan vaniljkräm på hälften av rundlarna. Lägg på den andra hälften av rundlarna som lock. Vispa grädden och bred ut den på och runtom tårtorna. Färga och kavla ut marsipanen och stick ut rundlar som är ett par centimeter större i diammeter än tårtorna. Lägg på en marsipanrundel på varje tårta. Om man vill jämnar man till kanterna, annars låter man vecken vara kvar. Sikta florsocker över tårtorna och dekorera eventuellt med en liten rosa marsipanros.

gott!

gott!

det var en väldigt förvåning

det var en väldigt förvåning när man tog en smak bit av den smarriga tårtan

det var jätte goda kan man

det var jätte goda kan man göra det med färdig gjord vaniljsås

super fina , är det svåra att

super fina , är det svåra att göra ?

kan man göra glutenfri av

kan man göra glutenfri av dessa dom ser helt underbara ut dessa skulle jag göra till min syskonbarn hon är liten söt prinsessa men hon föredrar rosa lock till hennes barnkalas.Allt rosa.

Kan man frysa dom här

Kan man frysa dom här ljuvligt söta tårtorna utan marsipanlocket? Med vaniljkräm och sylten förberedd på

dem är jätte söta och goda vi

dem är jätte söta och goda vi gjorde de

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.