Bild på Blåbärs- och marängglass

Blåbärs- och marängglass

Tekla
fre, 2010-06-18 08:18

Detta är en underbar efterrätt som passar utmärkt efter grillningen på sommarens heta dagar.

Receptet ger

1
form
för 6 personer

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 5 dl vispgrädde
  • 1/2 dl florsocker
  • 2 st äggulor
  • 1/2 liter blåbär eller bär efter smak, t.ex hallon
  • 50 gram små maränger
  • Tillbehör: 1/2 liter blåbär

Gör så här

  1.  Vispa grädden hårt, vispa i florsocker, äggulor och blåbär.

  2.  Varva blåbärsgrädden med marängerna i en avlång eller rund form.

  3.  Täck med plastfolie och låt glassen stå i frysen minst 5 timmar.

  4.  Doppa formen i vatten och stjälp upp glassen på ett fat. Garnera med blåbär.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.